Jeg vet at det er utrolig mange som akkurat nå regner, skisserer, tegner og planlegger hvordan den nye treplattingen på uteplassen skal se ut. Hvor mange bordplanker trenger du? Hvordan skal grunnarbeidet gjøres? Hvordan skal sluttresultatet bli? Hvor mange skruer skal du kjøpe? Utregningene og planleggingen overlater jeg til dere, men jeg tenkte å gi dere mine beste tips til hvordan du får et vellykket sluttresultat!

- Størrelse
Ikke gjør den for stor! Folk tar ofte litt for hardt i når treplattingen skal dimensjoneres. Jeg har sett mange boliger med større treplatting enn husets grunnflate. Husk at treplattingen skal stå i forhold til huset – og at den også skal møbleres! Det er vanskelig å få det lunt og koselig på store, åpne flater!
- Lag grønne rom
Våg å slippe både planter og blomster inn på og i nærheten av treplattingen. Kanskje du kan bygge inn et tre? Kanskje du kan bygge inn noen store og fine forsenkede blomsterkasser? Eller hvorfor ikke mobile blomsterkasser på hjul? Når du får litt natur inn på treplattingen, blir det straks mer liv i det hele, og du får den koselige følelsen du har vært ute etter.
- Mønster og former
Hvis du bygger en stor treplatting, har du gjerne litt mer valgfrihet når det gjelder å tenke utenfor boksen. Kanskje du kan legge treplattingen i fiskebeinsmønster eller uten skjøter? Et annet tips er å prøve å tilpasse treplattingen så mye som mulig etter den eksisterende vegetasjonen – kanskje den skal være rund eller ha en bølget avslutning? Alt trenger ikke å ha kanter!

Jeg håper disse tipsene kan gi deg noen nye ideer når det gjelder hvordan sluttresultatet skal bli. Det å bygge treplatting er morsomt og gir raskt et synlig resultat i hagen. Lykke til!

Legg igjen en kommentar