
Denne dagen kan dere tro jeg kommer til å legge til i «minneboksen»! Været har virkelig vært heeeelt fantastisk, ungene har vært glade og vi har hatt fine venner på besøk. De første vårdagene vi har fått her nede i sør ble helt magiske. For det er noe eget å se at temperaturen i hagestuen nærmer seg 20 grader. Eller når man kan gå rundt i hagen med en fleecejakke i stedet for en vinterjakke.
Som kronen på verket hadde jeg også ordnet noen fastelavnsboller til kaffen. For fastelavnsboller er nok noe av det beste jeg vet. Men det finnes jo millioner av ulike oppskrifter og varianter (og måter å spise dem på!). De siste årene har jeg brukt denne oppskriften jeg fant på Jennys matblogg.

Fastelavnsboller
Boller:
50 gram gjær til søte deiger
175 g smør
5 dl melk
2 dl strøsukker
1 klype salt
2 ts knust kardemomme
ca. 13-15 dl hvetemel spesial
Fyll:
Mandelmasse + noen ss krem
Ca. 8 dl vispet fløte ( + evtl. vaniljesukker )
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren i en bolle og tilsett kardemommen.
- Smelt smøret i en kasserolle, hell i melken og varm opp til 37 grader. Rør litt av væsken inn i gjæren – og rør om til den har løst seg helt opp – hell så resten av væsken oppi.
- Bland i sukker, salg og tilsett litt og litt mel mens du elter. Tilsett så mel helt til deigen blir løs og smidig. Elt deigen i 15 minutter (gjerne med maskin). La den heve til dobbel størrelse i ca. 30-40 minutter.
- Bak ut på et melet bord og del deigen i to deler. Hver del blir ca ti boller hver. Bak ut og legg på en bakepate med bakepapir. La dem heve i ytterligere 50-60 minutter (til dobbel størrelse).
- Bak så i ovnen i ca. 10 minutter på 225 grader, eller til de er gylne. La de kjøles ned på rist.
- Visp fløten mens du venter. Visp med noen ss sukker eller vaniljesukker om du vil at kremen skal bli søt.
- Del bollene i to.
- Rør mandelmassen sammen med litt krem. Spre mandelmassefyllet i bollene.
- Spre ut kremen og legg lokket på Strø til slutt melis over.

Jeg kan rapportere at de er skikkelig gode. Og ja, dette med at man spiser fastelavnsboller på forskjellige måter, det er det mange i vår familie som har merket seg. For den yngre generasjonen er det det hamburger-varianten som gjelder!

Legg igjen en kommentar