Jeg har alltid hatt et elsk-hat-forhold til disse påskeliljene. Hver påske i barndommen sto det en stor bukett midt på middagsbordet hjemme hos foreldrene mine. Og jeg er ikke helt komfortabel med det ennå, kjenner jeg. For selv om de jo «skal» være på plass hver påske, så er jeg ikke så glad i fargen. Gult er liksom ikke helt min greie når det gjelder blomster. Beklager, jeg har prøvd og prøvd, men nei – gult funker ikke for meg.

Men da har jeg funnet på et smart knep. For disse «vårliljene» som finnes i hagebutikkene nå – med alle mulige vakre nyanser fra hvitt til aprikos – de vil jeg ha! Derfor skaffer jeg meg et par krukker med blomster nå et par uker før påske og setter dem til å spire i hagestuen. Så er det bare å snitte av stilkene og sette blomstene i vase. Perfekt!

For at de virkelig skal komme til sin rett, setter jeg dem enkeltvis i små vaser her og der – sammen med små bjørkekvister og noe grønt. Da fremheves blomsten best mulig, synes jeg. Her har jeg brukt noen fine gamle glassflasker som vaser – det forsterker vårfølelsen for meg! For noen små juveler de er!
Tips!
- Sett alltid påskeliljene (eller vårliljene) i kaldt vann!
- Bruk bare kvister eller grønt til påskeliljene, ettersom påskeliljer utsondrer et slags slim i vannet som gjør at stilkene på øvrige snittblomster lukkes. Dermed får de ikke tatt til seg vann, og visner. Så bruk bare kvister eller grønt som utfylling blant påskeliljene.

Iblant må man tenke litt annerledes for å få det som man vil!
Legg igjen en kommentar