Nå vil jeg virkelig klemme ut det aller, aller siste av sommeren! Duftene, kveldene, blomstringen og selvsagt smakene!
I år har jeg hatt en helt fantastisk innhøsting i drivhuset av både tomater, agurker, chili, fiken og vindruer. Men akkurat denne kvelden var det tomater og chili som fant veien ned i gryten. Det var nemlig tid for tomatsuppe!


Den er så vanvittig god og smakfull, så det føles som om man spiser litt av sommeren … Hvis du vil lage din egen tomatsuppe fra bunnen av, så får du oppskriften her. Jeg fant den opprinnelig på mittkok.se.
Ovnsbakt tomatsuppe
Ingredienser
4 porsjoner
- Ca. 5–10 stk ferske tomater (avhengig av størrelse)
- 1/2 gul eller rød løk
- 1 hvitløksfedd
- 2 ss olivenolje
- Tre kvaster fersk timian (du kan også bruke basilikum eller oregano)
- Ca. 1 liter grønnsaksbuljong
- 3–4 ss smøreost eller crème fraiche
- Salt og svart pepper
- Ev. chili etter smak
- Sett ovnen på 200 grader. Del tomatene i mindre biter, og legg dem i en ildfast form. Hakk opp løk, hvitløk og ev. chili, og la dem få bli med tomatene inn i ovnen.
- Drypp over olivenoljen og legg i noen kvaster med fersk timian. La det godgjøre seg i ovnen i ca. 20 minutter eller til tomatene har blitt litt rynkete. I mellomtiden koker du opp grønnsaksbuljong.
- Når tomatene i ovnen er ferdige, tar du bort timianskvastene og blander tomatene i en mikser. Tilsett buljongen litt etter litt (til du får den konsistensen du vil ha på suppen) og deretter smøreost.
- Bland alt sammen og ha suppen over i en kasserolle. Nå kan du justere konsistensen ved å tilsette mer buljong hvis du ønsker en tynnere suppe. Varm opp suppen og smak til med salt og pepper.
- Server med brød og kos deg med verdens beste tomatsuppe.

Til suppen laget jeg også en basilikumskrem ved at jeg bare blandet en neve basilikumblader med en klatt crème fraiche, salt og pepper. Det var supergodt å toppe suppen med!
Dette er virkelig luksus for meg!
Legg igjen en kommentar