I år har jeg virkelig en overflod av epler, og ingen er gladere enn meg! For hvis det er noe jeg virkelig liker, så er det en ordentlig god eplekake, helst med masse vaniljesaus! I dag tenkte jeg derfor å gi dere min beste (og raskeste!) oppskrift på en ordentlig sprø og god eplekake.
Sprø eplekake
1 egg
2 dl strøsukker
2 dl mel
1 ts bakepulver
100 g smeltet smør
2–3 epler
Kanel (mengde etter smak og behag)
Ca. 1 ss sukker
Slik gjør du:
Visp sammen egg og sukker i en skål.
Tilsett smeltet smør, mel og bakepulver, og bland sammen til en jevn røre.
Hell røren i en rund form, gjerne med avtakbar kant.
Skjær eplene i skiver og trykk dem ned i røren. Deretter har du på så mye kanel du ønsker og topper så med litt strøsukker.
Settes i ovn på 175 0 C i ca. 30–40 minutter.
Serveres gjerne med vaniljesaus og is! Håper det smaker!
Legg igjen en kommentar