Det vokser så det knaker hjemme hos meg nå! Grønnsakslandet er skikkelig frodig og herlig. Noe som jeg begynte å dyrke for noen år siden er fennikel. Det har blitt en stor favoritt. Jeg er spesielt glad i å ha den oppi fiskegryter, siden den gir en herlig og god smak. Hvis dere liker fennikel anbefaler jeg også å grille den – utrolig godt!

Men i dag skal jeg dele min beste oppskrift på nettopp en sommerlig fiskegryte. Jeg tar alltid i ingrediensene litt på gefühlen, så ikke glem å smake, smake og smake når du lager!

Hannas fiskegryte
600 g fisk i biter, jeg pleier f.eks. å bruke laks og torsk.
1 kg reker med skall
2 stk. fennikel
4 stk. poteter
3 stk. gulrøtter
2 stk. pastinakk
1 ss fennikelfrø
1 ts Sambal Oelek
5 dl kremfløte
5 dl vann
1 stk. fiskebuljongterning
2 ss tomatpuré
1 knippe dill
Fremgangsmåte:
Skrell rekene
Skrell poteter, gulrøtter og pastinakk, skjær dem i omtrent like store terninger.
Skyll og del fennikelen midt på. Skjær i tynne skiver.
Fres poteter, gulrøtter, pastinakk, fennikel og fennikelfrø i en stor gryte smør. La det frese i noen minutter. Tilsett så tomatpuré, buljong, Sambal Oelek samt fløte og vann. La det småkoke 15–20 min til rotfruktene er klare.
Tilsett fisken og la det koke i ca. 5 minutter til fisken er klar. Hakk opp dillen og legg den i sammen med rekene. Serveres med en gang, gjerne sammen med en god aioli!
Håper det smaker!
Legg igjen en kommentar