
Nå begynner jeg å få glede av deilige kaffestunder i hagestuen. Jeg vil nesten påstå at den beste tiden for hagestue (og drivhus for den del …) er nå. Når man kan møte vårsolen og varmen den bringer med seg i en stue av glass. Og at man kan diske opp med kaffe og kake her, gjør det hele enda bedre. I dag byr jeg på en variant av en stor favoritt – svenske fastelavensbollekake!
Kjært barn har mange navn, det er sikkert. Fastelavensboller er en av mine favoritter. Her i Sverige spiser vi jo denne nydelige bollen fylt med mandelmasse og krem, mens man ellers i Norden spiser den fylt med syltetøy eller vaniljekrem. Men i dag tenkte jeg å by på en oppskrift som jeg liker godt, og som kanskje også gjør at alle dere som ikke er så begeistret for den tradisjonelle bollen, kan like de fantastiske smakene!

«Semmelkladdkake»
150 g smør
100 g mandelmasse
2 ts støtt kardemomme
2 dl strøsukker
3 egg
2,5 dl hvetemel
Vispet kremfløte
Slik gjør du det:
- Sett ovnen på 175 grader. Klem ned et bakepapir i bunnen av en springform, og smør og dryss kantene med mel.
- Smelt smøret i en romslig kjele på komfyren. Settes til side.
- Riv mandelmassen ned i kjelen og visp sammen med kardemomme og sukker.
- Knekk og visp ned ett og ett egg. Avslutt med å røre inn hvetemelet.
- Fyll formen og stek kaken midt i ovnen i 20–22 minutter. Den skal være litt klissete i midten.
- La kaken avkjøles helt, gjerne kaldt.
- Pyntes med vispet krem og litt støtt kardemomme.

Håper det smaker!
Legg igjen en kommentar