Tenk å kunne høste rabarbra allerede nå – det er ren og skjær lykke! For rabarbra er nok noe av det beste jeg vet! En herlig, sprø rabarbrapai, rabarbrasaft eller en nydelig, syrlig sorbet av rabarbra er bare såååå godt! Som dere forstår, baker jeg gjerne, ofte og mye når denne herlige primøren er i sesong, og i dag har jeg laget noen deilige rabarbramuffins!

De ble ikke akkurat de vakreste muffinsene jeg har sett, men jeg tror fort de kan være blant de beste! Selvsagt gitt at du liker rabarbra, kokos og hvit sjokolade – i muffinsform. Så her kommer oppskriften, hvis du vil prøve deg på disse godsakene.

Rabarbramuffins med hvit sjokolade og kokos
Ca. 10 muffins
150 g rabarbra
1 ss melis
1 ts maisstivelse (maisenna)
100 g hvit sjokolade
100 g smør
2 egg
2 dl strøsukker
2 ts vaniljesukker
2 dl hvetemel
3 dl revet kokos
Slik gjør du det:
- Sett ovnen på 175 °C.
- Rens og skjær rabarbraen i tynne skiver og bland den med melis og maisstivelse.
- Grovhakk sjokoladen.
- Smelt smøret og la det avkjøles.
- Visp egg, sukker og vaniljesukker til det blir luftig.
- Tilsett mel, kokos og smør, og bland det hele til en jevn røre.
- Bland inn sjokoladen og rabarbraen.
- Fordel røren i muffinsformer. Hvor mange muffins det blir, kommer selvsagt an på hvor store former du bruker.
- Bakes midt i ovnen i ca. 25 minutter. Noen minutter kortere hvis du har litt færre muffins. Kjenn etter med en kakepinne om muffinsene er ferdige. Det skal ikke sitte igjen noe på pinnen.
- Strø over melis før servering!
Muffinsene ble virkelig supergode, så hvis du har rabarbra på gang ute i hagen, kan jeg varmt anbefale deg å bake disse! Ha en fin dag!

Legg igjen en kommentar