
Akkurat som jeg vil ha sild og kjøttboller på julaften, vil jeg ha duften av safran i hele desember. Jeg baker mine omtalte lusseboller, safrankaramell, og nå også en ny favoritt – kladdkake med safran! Perfekt kake å vispe sammen når tiden for lusseboller ikke riktig er kommet ennå, men lysten på safran er stor!
Kladdkake med safran og tyttebærkrem
Ingredienser
100 g smør
100 g hvit sjokolade
1 pose safran (0,5 g)
2 egg
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2,5 dl hvetemel
Tyttebærkrem
2 dl kremfløte
1 dl tyttebær, most
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 175 grader.
- Smelt smøret og sett kjelen til side. Legg i den hvite sjokoladen så den sakte smelter i smøret. Tilsett safran.
- Visp egg, sukker og vaniljesukker hvitt og luftig.
- Hell i sjokoladeblandingen og rør til alt har blandet seg.
- Sikt i hvetemelet og vend det forsiktig inn med slikkepott.
- Hell røren i en smurt springform med avtakbar kant som er ca. 24 cm i diameter.
- Stekes på 175 grader i 15–20 minutter.
- La avkjøles. Settes deretter kjølig så kaken blir helt kald.
- Deretter lager du tyttebærkremen: Visp fløten til ønsket konsistens og bland i tyttebærene litt om gangen til du synes smaken er god.
Spis og nyt!
Legg igjen en kommentar