Rabarbrapai, blåbærpai, eplepai og nå også jordbærpai! Paioppskriftene har virkelig haglet her på bloggen i løpet av årene, men jeg kan ikke noe for det. Jeg synes det er så himla godt med pai! Det er også enkelt, for ærlig talt så bruker jeg heller litt ekstra tid i hagen enn å være innendørs og bake masse på denne tiden av året. Men jeg vil gjerne ha noe søtt og godt til kaffen.

Jordbær hører virkelig sommeren til. Det finnes ikke noe som er så luksuriøst som å kunne gå ut og plukke en skål med selvdyrkede jordbær til frokosten en varm sommermorgen. Jeg passer på å ha bær i alle dess former i overflod i hagen, fra slutten av juni til langt inn i september. Her avløser jordbærene, bringebærene, blåbærene og stikkelsbærene hverandre. Mot høsten så er det på tide med bjørnebær og høstbringebær. Skikkelig luksus!
For noen dager siden lagde jeg en skikkelig god jordbærpai. Den er et must hjemme, i hvert fall minst en gang hver sommer. Topp den med ferske nyplukkede jordbær og litt vaniljeis eller vaniljesaus. Det er veldig godt og enkelt!

Crispy jordbærpai
ca 700 g jordbær, fryste eller ferske
2–3 ss sukker
2–3 ts potetmel
Paideig
100 g smør, romtemperert
2 dl hvetemel
1 dl havregryn
1 dl sukker eller farinsukker
2 ss lys sirup
- Sett ovnen på 200 grader
- Legg jordbærene i en paiform, ca. 25–30 cm i diameter. Strø potetmel og sukker over.
- Bland sammen alle ingrediensene til paideigen og strø dem over jordbærene.
- Bakes midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Dette er en pai som er veldig synonym med sommer for meg – håper du liker den like mye som vi gjør i familien min!
Blåbærpaien finner du her https://hannasinnredning.willabgarden.no/okategoriserade/blabaerpai/
Rabarbrapaien finner du her: https://hannasinnredning.willabgarden.no/okategoriserade/den-beste-rabarbrakaken/
Eplepaien her: https://hannasinnredning.willabgarden.no/oppskrift/spro-eplekake/
Legg igjen en kommentar