Tomatdilla? Nei, det vil jeg kanskje ikke si at jeg har. Men jeg liker å dyrke og spise tomater. I dag skal jeg dele en ny favorittoppskrift med hjemmedyrkede tomater som jeg kom over for en stund siden. Dette er godt, enkelt og perfekt å spise på lune kvelder i drivhuset.

Og oppskriften passer perfekt akkurat nå ettersom jeg for tiden har en overflod av hjemmedyrkede tomater!
Burrata med tomater
Ingredienser:
500 gram tomater i mindre biter (jeg blander mange ulike sorter)
2 hvitløksfedd
100 gram burrata (ev. vanlig mozzarella)
Olivenolje
Salt og pepper
Ristet brød til servering
Ev. basilikum

Slik gjør du det:
Del tomatene i mindre biter.
Legg bakepapir i en ildfast form, ha i tomater, hvitløk og hell på sjenerøst med olivenolje.
Stek i ovnen (på 200 grader) eller sett formen på grillen til tomatene er skikkelig godt bakt. Det tar ca. 5–10 min avhengig av hvor store tomatene er.
Ta ut formen og legg på burrataen – dra den forsiktig fra hverandre med en gaffel. Ha på salt og pepper. Topp med litt fersk hakket basilikum.
Server med ristet brød.
Håper det smaker!
Legg igjen en kommentar