
Det er noe med syrligheten i møte med det søte, og ja, hele konsistensen som gjør at jeg smelter litt innvendig med en gang jeg ser en gulrotkake. For en gulrotkake kan være fryktelig trist og kjedelig, men også … helt fantastisk deilig! Jeg lover at denne gulrotkaken tilhører sistnevnte kategori. Bak og kos deg med den i påsken!
Jeg lager ofte dobbel porsjon – da har jeg kake som varer hele påskehelgen. For det finnes vel ikke noe som er bedre enn å ta en pause fra hagearbeidet og sette seg i hagestuen med kake og kaffe. Oppskriften er til en kake i springform, men som sagt kan du gjerne doble ingrediensene og bruke langpanne.

Gulrotkake
Ingredienser:
3 egg
3 dl strøsukker
3 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 1/2 ts malt kanel
I ts malt kardemomme
1/2 ts malt ingefær
1 klype salt
1 1/2 dl solsikkeolje
4 1/2 dl revne gulrøtter, rå
Ostekrem:
60 g mykt smør
4 dl melis
1 ts vaniljesukker
Revet skall av 1 lime
100 g philadelphiaost
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 150 grader.
- Visp egg og sukker hvitt og porøst.
- Bland alle de tørre ingrediensene og vend dem inn i eggedosisen.
- Tilsett solsikkeolje og revne gulrøtter.
- Fyll røren i en smurt og strødd springform, 24 cm i diameter.
- Stekes midt i ovnen i ca. 55 minutter. Kjenn etter med en kakepinne om den er ferdig; deig skal ikke feste seg på pinnen.
- La gulrotkaken avkjøles.
Ostekrem
- Visp alle ingrediensene til krem.
- Bre kremen over gulrotkaken.
Jeg liker å dekorere gulrotkaken med stemorsblomster. Det hører liksom til, synes jeg. Skaper en liten diskusjon rundt bordet også. For kan man spise dem? Selvsagt kan man det! Så bruk dem til å dekorere kaker og bakverk med, eller i salater. Utrolig fint!

Legg igjen en kommentar