Duften, smaken og følelsen når man holder et eple i hånden. Det er fantastisk! Eplenes beste tid er helt klar nå, og hjemme har jeg epler overalt. Jeg pynter med dem, spiser dem og baker gjerne med dem!

Jeg leter hele tiden etter nye oppskrifter, og noe jeg prøvde på her om dagen, var eplepizza. Å, så utrolig godt det var! Legg på litt salt karamellsaus, og hvorfor ikke servere den med en kule vaniljeis? En suksess, og noe alle likte her hjemme!
Eplepizza med salt karamellsaus
1 pakke fryst butterdeig, 250 g
2 epler, gjerne syrlige
2 ss aprikosmarmelade eller eplemos
50 g smør
1 ts malt kanel
1/2 ss sukker
Salt karamellsaus
1 dl kremfløte
1/2 dl sukker
1/2 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
25 g smør
1 klype flaksalt
Tilbehør
vaniljeis
Fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på 200 grader varmluft og smelt smøret i en kjele. Tilsett kanel.
2. Kjevle ut et passende antall butterdeigsplater på en stekeplate med bakepapir. Bruk en stor tallerken som mal og skjær ut en sirkel som om du skulle lage en rund pizza.
3. Ha på 2 sjenerøse spiseskjeer med aprikosmarmelade. Spre marmeladen på deigen, men la 1,5–2 cm av kanten være. (Den vil heves pent etter hvert.)
4. Vask eplene, la skallet være, men fjern kjernehuset.
5. Kjør eplene gjennom en mandolin eller skjær dem i så tynne skiver som mulig. Legges pent oppå deigen.
6. Pensle på rikelig med kanelsmør, men unngå kantene.
7. Strø på et jevnt lag med sukker, og sett platen i ovnen i ca. 15 minutter til eplepizzaen er blitt gyllen og fin i fargen.
8. I mellomtiden lager du salt karamellsaus.
La fløte, sukker, sirup og vaniljesukker koke i ca. 12–15 min.
Tas deretter av platen. Rør inn smøret. Smakes til med en klype flaksalt.
Settes til side.
9. Ta eplepizzaen ut av ovnen.
Ringle over karamellsausen og server med en kule is – dette er magisk godt!

Legg igjen en kommentar