Her nede i Sør-Sverige har virkelig maiværet kommet for fullt, og da ligger ofte grillosen som en sky over villaområdet hvor jeg bor. Slik var det også i helgen! Jeg liker å lage mat, og står gjerne ved grillen nå i sommerhalvåret. Synes det er fantastisk deilig å stå ute og lage mat og «flytte» kjøkkenet til uteplassen.
Mens mannen og sønnen min lekte med vannpistoler og bygde hytte, la jeg masse lekkerbiskener på grillen. Grønnsaker som rødløk, paprika og tomater surret på grillen, og jeg benyttet anledningen til å grille flankestek for første gang. Det ble kjempegodt! Jeg har en supernydelig marinade som jeg bruker på det meste av kjøtt, og som kan varieres i det uendelige med ulike smakstilsetninger, men her kommer grunnoppskriften jeg gjerne tar utgangspunkt i:
Ca. 1/2 dl balsamicoeddik
Ca. 1/2 dl olivenolje
Ca. 1/2 dl soyasaus
2 pressede hvitløksbåter
Salt og pepper på kjøttet under grilling.
Noe jeg også testet for første gang, var å grille poteter. Supergodt det også, vil helt sikkert gjøre det flere ganger!
Mens jeg holdt på å grille og fotografere, innså jeg hvor utrolig vanskelig det er å få mat til å ta seg godt ut på bilder. Kan love at det smakte veldig godt, selv om bildene ikke yter maten rettferdighet!
Legg igjen en kommentar