Endelig kan vi fråtse i deilig kreps, for nå er krepsesesongen her! Tror dette med krepselag er enda en tradisjon som er dypt forankret i mange mennesker. Akkurat som vi svensker på midtsommeraften feirer at sommeren er her, synes jeg krepselaget er litt som en «takk-for-denne-sommeren»-fest. Man klemmer de siste dråpene ut av de deilige sommerkveldene.
Du må selvfølgelig dekke bord, og i fjor forberedte jeg et flott krepselag da vi var ute og fotograferte til dette årets katalog. Så nå tenkte jeg å vise hvordan det ble og gi noen tips.
Først og fremst vil jeg tipse dere om rett og slett å bruke det som senere skal spises opp – nemlig krepsen! Den har så fin farge, så ikke legg den i noen kjedelige skåler, men bruk fat i flere etasjer og dekorer dem med litt dill eller annet grønt, så blir de et skikkelig fint blikkfant på bordet. Ønsker du å sette prikken over i-en med en enkelt bukett, så valgte jeg for min del vakre solsikker i sensommerfarger.
Jeg lagde også noen veldig enkle bordkort ved hjelp av litt kartong og en dynamo, og så festet jeg dette sammen med en klesklype og pyntet nok en gang med dill.
I taket hengte jeg opp krepsegirlandre og et par lysslynger – veldig effektfullt og koselig når mørket faller på.
Fotograf Mette Ottosson
Legg igjen en kommentar