Hei på dere,
Har dere vært ute og lett etter noen bær i sommer? Jeg elsker virkelig bærene som finnes i skogen, som villbringebær og blåbær, men skal jeg være helt ærlig, så synes jeg ikke det er så veldig morsomt å plukke dem. Så dere kan forstå hvor lykkelig jeg var da moren min kom med en masse blåbær her om dagen! En pai måtte det bli, og det ble så fantastisk godt … så i dag byr jeg istedet på en utrolig god paioppskrift, jeg bruker den til alle slags bær, og det fungerer kjempebra!
Oppskrift på blåbærpai
Ca. 1 liter blåbær (avhenger av hva slags form og hvor «tykk» pai man vil ha)
100 g smør
1 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl sukker
1 dl kokosflak
1 dl havregryn
Ev. 1/2 dl sukker til å strø på bærene
Fremgangsmåte:
- Legg blåbærene i en paiform, strø eventuelt på 1/2 dl sukker hvis du vil ha en litt søtere pai.
- Bland sammen smør, hvetemel, sukker, kokosflak og havregryn til en smuldrete masse. Legg dette oppå bærene i paiformen.
- Stekes ca. 30–40 minutter i ovnen på 175 grader. Paien skal bli lett gyllenbrun.
- Server med lettpisket krem eller vaniljesaus.
Lykke til!
Legg igjen en kommentar