Når jeg stod der i mai måned og plantet tomatplante etter tomatplante, så var jeg litt sur på meg selv må jeg innrømme. For ikke nok med at jeg selv dyrker en masse planter, jeg var jo bare «nødt» til å kjøpe noen nye tomatsorter også. Men nå er jeg så takknemlig for det. For nå kan jeg virkelig fråtse i tomater! Min favoritt, hver dag i uka, er tomatsuppe!

Det var da jeg og Rebecca spilte inn en episode av podcasten vår; Hanna og Rebeccas hageliv, at vi begynte å snakke om tomater og hva vi helst gjør med dem. Da solgte jeg inn denne tomatsuppen til Rebecca med en gang, og hun ble så fristet at jeg lovte å dele oppskriften.
For den er virkelig så god at den tåler å bli gjentatt og laget på nytt, om igjen og om igjen.

Ovnsbakt tomatsuppe
Ingredienser
4 porsjoner
- Ca. 5–10 stk ferske tomater (avhengig av størrelse)
- 1/2 gul eller rød løk
- 1 hvitløksfedd
- 2 ss olivenolje
- Tre kvaster fersk timian (du kan også bruke basilikum eller oregano)
- Ca. 1 liter grønnsaksbuljong
- 3–4 ss smøreost eller crème fraiche
- Salt og svart pepper
- Ev. chili etter smak
- Sett ovnen på 200 grader. Del tomatene i mindre biter, og legg dem i en ildfast form. Hakk opp løk, hvitløk og ev. chili, og la dem få bli med tomatene inn i ovnen.
- Drypp over olivenoljen og legg i noen kvaster med fersk timian. La det godgjøre seg i ovnen i ca. 20 minutter eller til tomatene har blitt litt rynkete. I mellomtiden koker du opp grønnsaksbuljong.
- Når tomatene i ovnen er ferdige, tar du bort timianskvastene og blander tomatene i en mikser. Tilsett buljongen litt etter litt (til du får den konsistensen du vil ha på suppen) og deretter smøreost.
- Bland alt sammen og ha suppen over i en kasserolle. Nå kan du justere konsistensen ved å tilsette mer buljong hvis du ønsker en tynnere suppe. Varm opp suppen og smak til med salt og pepper.
- Server med brød og kos deg med verdens beste tomatsuppe.

Legg igjen en kommentar