Før jeg hadde den luksusen det er med et drivhus på tomten vår, hvor jeg kan dyrke grønnsaker, fikener og sitroner, så hadde jeg en jeg stort dyreprosjekt i hagestuen vår. Det var litt vanskeligere, og det krevdes mer planlegging enn med et drivhus, men du kan tro jeg har dyrket frem mange middager i hagestuen. I dag deler jeg mine beste tips til deg som vil lykkes med å dyrke i din egen hagestue!

Det som er den største utfordringen i mange hagestuer er fremfor alt varmen. I et drivhus har du ofte automatiske takluker som åpner seg når det blir for varmt, men dessverre har jeg ikke sett noen automatiske døråpnere for hagestuer ennå.
Mitt første tips er derfor å åpne opp. Ingenting kommer til å overleve i 40–50 graders varme, så se til at du åpner opp når det kreves. Jeg pleier å gjøre det til en vane før jeg kjører til jobben på morgenen, fra slutten av april til midten av september.
For å hindre at varmen kommer inn i hagestuen, dra for lamellgardiner og skyggetak om du har det – det hjelper mer enn du tror!

Plant i større krukker eller kar – de holder bedre og lengre på fuktigheten, noe som gjør at platene klarer varmen bedre ettersom de da har en jevn fuktighet. Finner du krukker med undervanningsfunksjon er det et stort pluss, og det gjør mye lettere!

Under høysommeren har jeg alltid en vifte gående i hagestuen. Jeg bruker en helt vanlig bordvifte som får gå natt som dag. Den gjør at luften ikke blir stillestående, og dermed gjør jeg det mindre attraktivt som skadedyr.

Husk å våge å prøve! La prestisjen og kravene som et perfekt resultat ligge, og prøv deg frem. Finn den mengden planter som du orker bruke tid og omsorg på! Forenkle så mye som mulig og finn riktig hjelpemiddel. Det er supergøy å dyrke i hagestue, og man blir sykt stolt når man lykkes!
Lykke til!
Legg igjen en kommentar