
Å ha en hagestue fra begynnelsen av 90-tallet er noe jeg har erfaring med. Også det å pusse opp en hagestue. Jeg kan definitivt konstatere at mange materialer eldes med verdighet, og at enkelte ikke gjør det. Men tenk at denne hagestuen har stått her i 30 år. Flaks at vi reddet den og ga den litt kjærlighet, så den kan vare i mange år til.
For man trenger ikke alltid rive og bygge nytt, det går også an å ta vare på det man allerede har. Det er dessuten mulig å ta det steg for steg. Som vi har gjort.

Det som ga opp aller først hos oss, var partiene. Hjulene partiene ruller på, var gått helt i stykker, og til slutt måtte vi løfte hver dør når vi skulle åpne og lukke den. Vi gikk på jakt etter nye hjul, men innså etter hvert at det var umulig å finne. Da en fugl senere fløy så kraftig inn i en av dørene at ruten sprakk, var det bare å investere i nye hagestuepartier.
I forbindelse med at vi skiftet partier, så vi også over gulvet, og man kan vel si at reisverket var i betraktelig bedre stand enn plattingen utenfor. Plattingen holdt akkurat i 30 år, og hagestuen atskillig lenger.
Etter det har vi malt en del – overflatene er frisket opp og tatt hånd om. Siden hagestuen ligger sørvestlig til, har den vært utsatt for mye vær og vind. Men det føles bra å kunne ta vare på så mye som mulig og bare bytte ut det som er ødelagt. Gi treflatene nye farger så vi kan ha glede av denne hagestuen i mange år fremover.

Det går altså fint an å pusse opp en hagestue med alt fra å bytte partier og gulv til å legge nytt tak. Og selvfølgelig kan alle disse komponentene kjøpes separat fra Willab Gardens sortiment. Du finner alt (og mye mer!) her: https://www.willabgarden.se/uterum
Legg igjen en kommentar