Nå begynner det så smått å komme sitrustrær, oliventrær, forskjellige middelhavsplanter og en hel del krydderplanter i blomsterbutikkene. Det er lett at man gjerne vil kjøpe med seg alt sammen hjem, men her gjelder det å være litt lur. Når det gjelder krydderplantene, passer jeg på å ta bevisste valg så jeg får mest mulig glede av innkjøpene mine.
Det er selvfølgelig deilig at det endelig er mulig å få tak i noen større eksemplarer av krydderurter igjen. Jeg vil jo ha mine i hagestuen, og som jeg nevnte her forleden, så kan temperaturen skifte veldig i hagestuen. Da sørger jeg for å velge de krydderplantene som tåler litt mer kulde, for eksempel rosmarin, timian og oregano.
Disse tre sortene tåler litt kjøligere temperaturer og klarer også noen minusgrader hvis det er aktuelt. De kan klare seg bra så lenge de står beskyttet, for eksempel i en hagestue eller et drivhus.
Jeg pleier alltid å plante om krydderne i større potter med en gang. Da bruker jeg skikkelig god plantejord som har mye langtidsvirkende næring i seg. Siden det fremdeles er kaldt vær, vil ikke krydderne vokse i hagestuen nå, men jeg vil jo at de skal ha alle forutsetninger for å kunne gjøre det når planten synes det er tilstrekkelig varmt. Dermed får jeg tidlig tilvekst og kan få glede av eget krydder lenge og tidlig nå på våren.
Så hvis du står der og lurer blant krydderplantene, så velg noen av disse tre. Du kommer til å få glede av dem hele sommeren!
Legg igjen en kommentar