Krydder og urter – hva hadde vel mat og matlaging vært uten det? Nå på sommeren sørger jeg for å omgi meg med noen av mine favoritturter. De skal alltid være for hånden og kunne høstes inn på direkten. Her kommer mine tre favoritturter som jeg har i hagen akkurat nå.
Rosmarin
En klassiker i manges øyne, og så utrolig anvendelig. Jeg har alltid 3–4 rosmarinplanter tilgjengelig, så jeg alltid har frisk rosmarin for hånden. Når jeg har toppet en plante så mye jeg ønsker, lar jeg den stå og vokse mens jeg går over til neste plante.

Mynte
Mmmm … mynte bruker jeg til så mangt! Men aller mest som smakstilsetning i vann, saft eller sommerdrinker. Det finnes mange forskjellige sorter mynte, med ulik smak og aroma, f.eks. eplemynte, sjokolademynte osv. Husk at mynte sprer seg lett, så det kan være lurt å ha den i en krukke. Der kan den overvintre også!

Dill
Mange synes det er vanskelig å dyrke dill, og jeg må innrømme at jeg nok har mislyktes flere ganger enn jeg har lyktes. Jeg har imidlertid helt sluttet å dyrke den på friland. Nå er det bare i krukke som gjelder, og først og fremst dyrker jeg den i drivhuset. Det gir alltid et godt resultat, og så er det lettere å vanne underfra – det er et sikkert knep for at dillen ikke skal visne.

Har du en favoritturt du bare må dyrke? Og hva bruker du den til? Kommenter gjerne!
Legg igjen en kommentar