
Å få «frisk luft» er viktig for meg. Jeg går gjerne en runde i hagen både på vinteren og sommeren. Hagen gir meg sånn en ro og energi at det er vanskelig å finne den et annet sted. Så jeg gjør rundene mine nå på vinterhalvåret, i blant med en kaffekopp i hånda. I går bestemte jeg meg til og med for å bake brød (skal innrømme at det ikke skjer spesielt ofte…), og tror ikke det finnes noe bedre enn en god kaffe og en brødskive til det.

For selv om det fortsatt er i det kaldeste laget i hagestuen kan jeg likevel nyte den «friske luften» der ute. Perfekt på en litt rufsete og regnfull dag som denne.
Så om dere vil ha et skikkelig lekkert å spise på i akebakken eller foran bålet, her er oppskriften jeg fikk av søsteren min for lenge siden.
Lelles supergode brød
6 dl kulturmelk
1 ts salt
1 ts bakepulver
2 ts natron
1 ss brødkrydder (finnes i krydderhylla fra Santa Maria)
1 dl sirup
1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
8 dl havregryn
5 dl siktet rugmel
Valnøtter – grovt hakket, mengde er smakssak, men jeg pleier å ta 1 dl cirka.
2 revne gulrøtter
Bland alle ingrediensene godt i en skål til det blir en klebrig røre. Smør en brødform og hell røren ned i den.
Stekes i ovnen, nesten helt nederst i ovnen, i ca. 90 min på 175 oC

Legg igjen en kommentar