
Som barn skar jeg ut innmaten i mange gresskar, ga dem ulike ansiktsformer og sørget for at de var fint plassert på trappen når halloween-helgen opprant. Jeg syntes det var gøy, og jeg ser at barna mine også synes det. Selv om de snakker mye om å kle seg ut, er det nesten enda viktigere at vi har et uthult gresskar på trappen. Barna lager et tradisjonelt, ganske ondt gresskarfjes, mens jeg står for den litt snillere varianten.
Du må alltid begynne med den litt kjedelige biten, å skjære ut lokket og deretter hule ut grønnsaken. Jeg bruker som oftest en stor skje og graver ut innholdet, det synes jeg fungerer best. Grisete er det, men sånn er det bare.
Jeg vil jo ha et snilt gresskar, og jeg er bare ute etter et fint mønster. For å få til det på enklest mulig måte bruker jeg to ulike størrelser på boret og en bormaskin. Deretter begynner jeg å forme. Jeg borer rett gjennom gresskaret, og her kan du velge om du vil gjøre det i et bestemt mønster eller ikke. Det er bare å kjøre på til du blir fornøyd, men jeg mener at jo mer, desto bedre!
Når jeg er ferdig og fornøyd, gjør jeg en siste ting. Jeg tar og tørker gresskaret innvendig og utvendig med eddik. Det gjør at gresskaret holder litt lenger, noe vi liker!

Deretter er det bare å vente på mørket og la gresskaret stråle!

Legg igjen en kommentar