Vår beste tid er nå Ja, slik begynner en veldig kjent svensk låt, og nå må jeg rett og slett si meg enig i det! Min beste tid er i hvert fall nå! Det er nå jeg puster inn den herlige luften, grønsken og duftene! Jeg skal love deg at det lukter virkelig godt i vårt boligstrøk – enten fra sjasminbuskene eller fra grillen til en av naboene. Røyken ligger tung i hagene på kveldene, men jeg elsker det – og jeg elsker å grille!

I mange år har jeg stått og lurt på hvordan jeg kan få til en slags flate til å sette fra meg ting ved grillen. Som sagt, så gjort. Jeg har snekret sammen denne benken. Jeg elsker tilgjengeligheten, og fremfor alt at den er blitt så allsidig. Selv om jeg ikke har rennende vann her, så står jeg gjerne og ofte og forbereder det som skal legges på grillen senere. Her har jeg krydderet innen rekkevidde, og etter maten kan den også fungere som en bra serveringsflate. Dobbelt så bra!
Er du i startfasen av å bygge et utekjøkken eller optimere din grillplass, så har jeg tre tips til deg!
- Maks ut så mye benkeplass du kan, og sørg for å ha nærhet til kjøkkenet inne. Det gjør det lett tilgjengelig, og arbeidsflater kan man ikke få for lite av!
- Ha krydder du vil bruke i matlagingen innenfor rekkevidde. Plant i store krukker, så har du urter hele sesongen! Rosmarin, salvie og dill er mine favorittkrydder ved grillen.
- Ikke glem å behandle arbeidsflaten. Marinader, oljer og sauser skaper lett flekker, så husk på å behandle med en passende olje/lakk avhengig av det materialet du har som arbeidsflate.

Så selv om jeg ikke har rennende vann (som kanskje er et kriterium for å kalle det et kjøkken…?) – så er dette min variant av utekjøkken. Iblant behøver det ikke være vanskeligere enn det.
Hei!
Veldig fint utekjøkken!
Takk for gode tips!
Hva slags maling, og hva er fargen på benken?
Hei,
Så morsomt at du liker utekjøkkenet mitt! Jeg har behandlet det med en matt, sort beis for utendørsbruk.
Ha en fin dag!
Klem / Hanna