
Til sommeren vil jeg glede meg over selvdyrkede buketter. Jeg vil kunne plukke inn blomster i lang tid, samtidig som jeg vil dyrke mye! Jo mer, desto bedre, er mitt slagord, når det gjelder å dyrke blomster om sommeren. Nå er tiden inne til å forkultivere alle planter, men det er begrenset med plass inne. Derfor vintersår jeg mange av blomstene. Heng med i dagens innlegg, så forklarer jeg hvordan!
Noen synes kanskje det er i seneste laget å vinterså nå, når varmen sakte begynner å komme. Men jeg mener det er et helt perfekt tidspunkt akkurat nå! Selve poenget med å vinterså er at du kan gjøre det når du har tid. Nå rett før alt i hagen starter opp, og før varmen har kommet på alvor. Når så varmen virkelig kommer, da spirer frøene, og små planter begynner å vokse frem.
Når jeg vintersår, bruker jeg gjerne brede dyrkingskasser. Jeg dyrker i det jeg har for hånden, rett og slett – du har sikkert sett dem som bruker godteribokser, og det fungerer helt utmerket.

Jeg fyller dyrkingskassene med såjord av god kvalitet, og så vanner jeg gjennom jorden så den blir fuktig. Deretter strør jeg frø rett på jordoverflaten. I en slik dyrkingsboks strør jeg ut ca. 20–40 frø. Det kalles å bredså.

Når frøene har kommet på plass, strør jeg på et lag med såjord og trykker overflaten litt ned. Deretter plasserer jeg dyrkingskassen i drivhuset eller ute.

Har du en hagestue eller et drivhus, vil frøene spire tidligere. Men du kan også sette kassen med frøene ut. Sørg da for å dekke til kassen med en eller annen type lokk (som du lager små luftehull i) så fuglene ikke begynner å grave i jorden og ødelegge frøene.
Sørg deretter for at frøene holdes fuktige. Jorden skal være fuktig, men ikke våt. Så setter du dyrkingskassene ute, er frøene også beskyttet mot regn.
Deretter er det bare å vente på at varmen skal komme, og sørge for at de vintersådde sommerplantene spirer!

Legg igjen en kommentar