Det er virkelig blomstertid akkurat nå! Fredagsbuketten føles nesten som et selvsagt innslag hjemme hos meg igjen, etter et lite opphold i sommer. Jeg plukker mange buketter i hagen, og noen ganger kompletterer og blander jeg med kjøpte blomster. I dag vil jeg gi dere noen tips som gjør at bukettene holder ekstra lenge.

Det er jo trist når man setter inn en fin bukett, og så holder den ikke mer enn en dag eller så! Men det må finnes noen knep man kan bruke hjemme for å gi blomstene de beste forutsetningene for å holde lenge i vase, og jeg kan love deg, det virker!

- Bruk en ren vase! Vask den med oppvaskmiddel og varmt vann hver gang den er brukt.
- Bruk kniv når du snitter blomster – ikke saks.
- Ikke sett blomstene i direkte sollys, sammen med frukt eller ved siden av en radiator.
- Ha næring i vannet.
Når jeg bare har egendyrkede blomster, er det ingen som har sendt med meg blomsternæring på pose til buketten min, så da må jeg lage min egen næring. Denne holder jeg meg alltid til:

Oppskrift på egen blomsternæring
1 liter vann
2 ss eddik (7 %)
8–10 sukkerbiter
Bland vann, eddik og sukkerbiter, og rør om til sukkeret er oppløst. Har du blomster med harde stilker, for eksempel syriner, så legg i noen sukkerbiter til.
Hell deretter blandingen i vasen og sett buketten i. Ikke fyll på med mer vann.
Eddiken hjelper til med å holde vannet rent slik at bakterier ikke trives for godt, og sukkeret gir næring til blomstene.

Legg igjen en kommentar